Ευαγγελία Παναγιωτοπούλου
- RDN BSc Dietetics & Nutritional Science, Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, βαθμός πτυχίου 7.6 (2002)
- Ιατρική Διατροφολογία, ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), βαθμός 9.19 (2023)
- Nutrition in Oncology Patients, Tech Global University, Διατροφή Ογκολογικών Ασθενών, βαθμός 9.6 (2024)
- PGCer Evidence-based Optimal Nutrition, Harvard University, Department of Nutrition, Τεκμηριωμένη Βέλτιστη Διατροφή
- Εξειδίκευση στη Διατροφική Παρέμβαση με Ψυχοεκπαιδευτικό Χαρακτήρα σε Ασθενείς Παχυσαρκίας, Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών - Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
- PGCer Child Nutrition & Cooking & PGCer Stanford Introduction for Food & Health, Stanford University, School of Medicine (Παιδική Διατροφή & Προετοιμασία Γευμάτων και Τροφή και Υγεία βάσει τεκμηρίωσης του Παν/μίου Stanford)
- PGCer Nutrition & Lifestyle in Pregnancy, Ludwig-Maximilian's Universität, München, Διατροφή & Τρόπος Ζωής στην Εγκυμοσύνη
- Πιστοποίηση Διάγνωση & Θεραπεία Διατροφικών Διαταραχών: Νευρική Ανορεξία, Ψυχογενής Βουλιμία, Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής ΕΟΠΠΟΠ
- PGCer Understanding Obesity, The University of Edinburg, Κατανοώντας την Παχυσαρκία
- Nutrition in the Prevention of Neurological Diseases, LLL Course by ESPEN (European Society for Clinical Nutrition & Metabolism) (Διατροφή στη Πρόληψη-Αντιμετώπιση Νευρολογικών Νοσημάτων)
- PGCer The New Nordic Diet - from Gastronomy to Health, The University of Copenhagen, Σύγχρονη Σκανδιναβική Διατροφή - από την Γαστρονομία στην Υγεία
- PGCer The Science of Gastronomy, The Hong Kong University of Science & Technology, Η Επιστήμη της Γαστρονομίας
- PGCer The Science of Well-Being, Yale University, Η Επιστήμη της Ευεξίας
- Cert. The Science of Nutrition & Healthy Eating & Cert. Motivation & Factors Affecting Motivation, The Open University, Επιστήμη Διατροφής & Υγιούς Θρέψης, Κινητοποίηση & Παράγοντες που Επιδρούν στην Κινητοποίηση
- Dipl. Lymphatic Drainage Therapy, Διπλωματούχος Λεμφοθεραπεύτρια, Vodder Akademie (2016)
- Certificate of Proficiency in English, Άριστη Γνώση Αγγλικής Γλώσσας, University of Michigan
Επιστημονική και Επαγγελματική Δραστηριότητα
-
Πρακτική άσκηση: Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Παιδιατρικό – Διαβητολογικό Τμήμα).
-
Πρώην Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου στη βιομηχανική μονάδα «Μακεδονική Σφολιάτα» και Επικεφαλής Διαιτολογικού Τμήματος στο Ινστιτούτο Bodyline Γλυφάδας.
-
Επίσημη Ερευνητική Εργασία για τη διατροφή παιδιών με Ινσουλινοεξαρτώμενο Σακχαρώδη Διαβήτη (ανακοίνωση στο 5ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής).
-
Μετάφραση του άρθρου “Evidence-based Nutrition Principles…” από τον οργανισμό Diabetes Care (2003).
-
Συγγραφή των πρώτων ελληνικών διατροφικών οδηγιών για το Σύνδρομο α-β Λιποπρωτεϊναιμίας (2011).
-
Σχεδιασμός Κλινικών Διαιτολογίων και Menu Σίτισης για το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων και το Ίδρυμα Περιθάλψεως "Αγ. Παρασκευή".
Συμμετοχή – Εκπροσώπηση – Μέλος
-
Εκπρόσωπος Λακωνίας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων – Διατροφολόγων
-
Μέλος της Ελληνικής Γεροντολογικής & Γηριατρικής Εταιρείας
-
Μέλος της Ομάδας Ελλήνων Λεμφοθεραπευτών
-
Επιστημονικός Συνεργάτης & Αρθρογράφος στο Mednutrition.gr
Ενημέρωση Κοινού – Εκπαιδευτικές Δράσεις
Με ενεργή συμμετοχή σε ημερίδες, διαλέξεις και σχολικές παρουσιάσεις, επιμορφώνει το κοινό σε θέματα όπως:
-
Η αξία του πρωινού
-
Η Νευρική Ανορεξία στην εφηβεία
-
Ο ρόλος της μητέρας στην παιδική παχυσαρκία
-
Εποχικά φρούτα και λαχανικά
-
Το θρεπτικό πιάτο και η πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής
-
Διατροφο-ιστορίες και διαδραστικά παραμύθια με θέμα τη διατροφή
Συγγραφικό Έργο
Διαθέτει πλούσια αρθρογραφία τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο Mednutrition.gr, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία (Ε-Ιατρικά) και στο ELLE Greece. Ειδικεύεται σε κείμενα για:
-
Δίαιτα για βαριατρικούς ασθενείς
-
Διατροφή σε Parkinson, Υπέρταση, Κοιλιοκάκη, Νεφροπάθεια, Καρκίνο
-
Θηλασμό με αποκλεισμό αλλεργιογόνων, Διατροφή επί λήψης ιωδίου ή κορτιζόνης